14°

Культовий кінотеатр повертається

Marta Kufel

Marta Kufel

Культовий кінотеатр повертається

Амбітний репертуар, камеральна атмосфера, сеанси без попкорну – вже за кілька тижнів повертається кінотеатр «Піонер», який працюватиме під крилом Будинку культури «Кремінь». Прем'єрні покази відбудуться 1 жовтня цього року.

- Щодня ми отримуємо сотні повідомлень і запитань від мешканців про «Піонер», - каже Марцін Біскупський, заступник мера Щеціна. - Тому ми більше не чекаємо і не зволікаємо, бо хочемо повернути цей кінотеатр жителям Щеціна і всім, хто любить кіно.

У будівлі на проспекті Войска Польського, 2 вже кілька тижнів тривають підготовчі роботи до відкриття. Тривають ремонтні роботи та ретельне прибирання. Вже відремонтовано туалети для глядачів та персоналу. Прибрано складські та адміністративні приміщення, а крісла, килими та штори незабаром поперуть і почистять. Найближчими днями відбудуться переговори з дистриб'юторами фільмів.

- Це справжній виклик, адже ми фактично будемо реконструювати цей кінотеатр впродовж кількох років, - каже Кшиштоф Спур, кінокритик. - Ми намагатимемося підготувати його таким чином, щоб мешканці могли пишатися цим кінотеатром.

Муніципалітет Щеціна став власником кінотеатру «Піонер» наприкінці минулого року. Згідно з підписаними документами, GMS формально розпочала експлуатацію кінотеатру в травні цього року. Відтоді триває аналіз подальшої експлуатації «Піонера». Зокрема, проводилися перемовини з представниками Асоціації кінотеатрів-студій. Однак переговори не привели до угоди, яка б задовольнила обидві сторони, тому було вирішено, що найкращим рішенням буде передача культового кінотеатру в управління муніципальному закладу культури.

- Чудова команда, досвід і пристрасть, які ми маємо, дають мені змогу повірити, що цей проект матиме справжній успіх, - каже Міхал Ґєлзак, Будинку культури «Кремінь».

Покази в кінотеатрі «Піонер» у Щеціні відбуватимуться щодня з 1 жовтня цього року.

Stay tuned!

Click the 'Follow' button to stay up to date with news from Szczecin. The most interesting posts can be found on Google News!