Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      17°

      Зміни в розкладах руху транспорту з 1 вересня 2022 року

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Зміни в розкладах руху транспорту з 1 вересня 2022 року

      Мережа міської комунікації – це складна мережа сполучень між транспортними лініями, які необхідно провести через місто. Майже 100 автобусних і трамвайних маршрутів курсують через Щецін і сусідні муніципалітети, і майже 300 транспортних засобів виїжджають з депо в години пік. Підготовка та контроль роботи громадського транспорту – справа трудомістка та відповідальна. На нас чекають зміни в розкладах, які є складним компромісом між потребами пасажирів, фінансовими можливостями міста та кадровими проблемами перевізників.

      Ми всі відчуваємо на собі вплив інфляції, зростання цін на пальне та подорожчання повсякденного життя. ZDiTM ще ніколи не отримувала стільки питань про безкоштовний проїзд чи скасування штрафів за відсутність квитка. Це означає, що зв’язувати кінці з кінцями у повсякденному житті громадяням стало складно, але те саме відбувається і у великих організаціях в масштабі міста. Обмежений бюджет часто не в змозі витримати колосальні витрати на пальне, а тепер і електроенергію. Ми вже неодноразово повідомляли про кадровий дефіцит, зараз додалися ще неймовірно високі тарифи на електроенергію на 2023 рік. Річний контракт на продаж електроенергії для потреб ZDiTM збільшиться майже на 25 мільйонів злотих, а для щецінських трамваїв – на 32 мільйони. Це все відображається на організації громадського транспорту.

      Великі міста Польщі вже перебувають в стані після значного скорочення мережі сполучення, багато з них вирішили підвищити ціни на квитки. У Щеціні у вересні буде введена корекція, яка має допомогти пасажирам спланувати поїздки та зменшити ситуації, пов’язані з невиїздом транспорту.

      Все було розроблено з урахуванням не лише потреб пасажирів, їхніх комунікаційних звичок, щільності населення та кількості робочих місць, але й робочого часу водіїв, людських ресурсів та рухомого складу, зв’язку, соціальної та комунікаційної інфраструктури, а також обмеженого бюджету. Нагадуємо, що громадський транспорт – це система сполучених посудин, і одна, навіть найменша зміна впливає на багато інших елементів. Було внесено коригування на лініях і там, де це дозволяв пасажиропотік на лініях. Позитивні зміни відбудуться на лінії В. У будні розклад змінять, збільшивши частоту рейсів у години пік до 10 хвилин.

      Зміни з 1 вересня:

      Трамваї Продовжено дію святкових розкладів у будні дні: на маршрутах 8 та 10 – до 4.09, на маршруті 12 – до окремого повідомлення.

      Автобуси

      - На маршрутах 61, 66, 86, 103, 107, 222, 223, 227 буде відновлено розклад, який діяв до літніх канікул.

      – Лінія 65 працюватиме так, як і під час літніх канікул у школах.

      - Маршрути 98, 109, 110 та 908 будуть відновлені.

      - На лініях 111 та 904 будуть розклади, які діють у період навчання в школі.

      Зміни від 5 вересня:

      - Ліня 8 - зміни в розкладі без зміни періодичності

      - Лінія 10 курсуватиме з інтервалами 12-24 хвилини лише в годинах пік.

      - Лінія 71 буде закрита.

      - Роль лінії 71 візьме на себе лінія 84, яка курсуватиме за зміненим маршрутом: Туркусова - Пшельотова - Лубінова - Струга - Грифінська – Батальонув Хлопскіх - кільцева Уланув Подольскіх - Валечних - Мончна – Кольорових домув - Хлопска – Над Рудзянкою - Гварна - Домбська - Недведзя - Кієво. Перелічені рейси курсуватимуть за маршрутом, продовженим до кінцевої зупинки «Заклади Мєнсне». Рейси курсуватимуть кожні 20 хвилин у всі дні тижня, але в будні після 18:00 та у неробочі дні кожен другий рейс курсуватиме за скороченим маршрутом Туркусова – Рондо Уланув Подольскіх (на ділянці Рондо Уланув Подольскіх – Кієво в цей час діятиме 40-хвилинна періодичність). На кінцевій станції «Туркусова» посадкова зупинка для лінії 84 буде спільною з лінією 91 (№ 86945).

      - На вул. Ясна, як і раніше, курсуватимуть рейси лінії 65, частота не зміниться.

      - На лінії 54 буде змінено розклад без зміни періодичності рейсів.

      - У будні дні на лінії 75 буде змінено графік руху шляхом скасування двох кіл (одного вранці та одного в годину пік).

      - На лінії В буде змінено розклад у будні дні шляхом збільшення частоти рейсів у години пік до 10 хвилин.

      – Зупинці «Фіолетова» буде надано статус зупинки на вимогу, а зупинці «Акварельова» – постійної.

      - Назву зупинки «Здроє Шпіталь» буде змінено на «Мончна», а «Мончна» на «Здроє Шпіталь».

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!