Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      "Вітрила 2023" знову пришвартуються в Щеціні

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      "Вітрила 2023" знову пришвартуються в Щеціні

      Вітрила на щогли, курс на Щецін. Попереду нас чекає найбільший вітрильний фестиваль у регіоні, під час якого ми зможемо помилуватися прекрасними вітрильниками по обидва боки Одри.

      18-20 серпня - дата, яку ви повинні відзначити у своїх календарях вже сьогодні. Вітрила - це чудовий сімейний захід з морською атмосферою, морськими атракціонами та найкрасивішими вітрильниками. Цього року до Щеціна завітають судна з Польщі, Німеччини, Фінляндії та Нідерландів. Гостинність Щеціна буде поширюватися на навчальні судна, старожили, військові судна та приватні яхти, пришвартовані в міській бухті.

      Кого ми можемо очікувати? На "Вітрилах" з нами буде навчальний баркас ВМС Польщі "Іскра", який став першим кораблем під польським прапором, що здійснив навколосвітню подорож. Він пропливе холодним Північним морем і пришвартується біля підніжжя набережної Вали Моргенстера. Цей голландський вітрильник з білим галеоном, на якому зображена русалка, що обіймає голову коня, який скаче, порадує місцевих жителів і туристів не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і своєю історією. Багату історію представить і наше польське судно Baltic Beauty. Неможливо буде байдуже пройти повз найстаріше судно, яке завітає на цьогорічні перегони вітрильників. Німецька Ernestine була побудована в 1899 році.  Вона може взяти на борт 24 людини одночасно.

      Під час "Вітрил" ми святкуватимемо його 25-річчя разом із "Навігатором XXI". Науково-дослідне та навчальне судно, що належить Морському технологічному університету, добре відоме місцевим жителям та молодим студентам університету. На судні вони вчаться навігації, експлуатації обладнання та енергетичної установки, життя на борту, а це саме те, що чекає на них у майбутньому.

      І це лише початок того, що на нас чекає. У серпні і набережна Старого міста, і набережна Валів Хороброго будуть вщерть заповнені цікавинками. Під час заходу мешканці та туристи матимуть можливість не лише відвідати судна, а й поплавати на них. На початку серпня стартує продаж квитків на круїзи на борту наших зірок.

      Всі новини та основні моменти можна знайти на нашому сайті https://zagle.szczecin.eu/ та в події Żagle 2023 – Żeglarski Szczecin Zaprasza! у Facebook.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!