Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Скандинавські дні 2023 позаду

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Скандинавські дні 2023 позаду

      Чотири дні, понад десяток заходів, сотні учасників - такий підсумок цьогорічних Скандинавських днів. Захід відбувся вже вдев'яте, цього разу під гаслом «Інклюзивність та різноманітність - шлях до успіху».

       

      По-перше ... бізнес

       

      Щецін є «природними воротами» на шляху Північ-Південь. Саме через наше місто проходить важливий міжнародний транспортний вузол з південної Скандинавії через Одер, Чехію, Австрію до портів Середземномор'я. Таке розташування та географічна близькість полегшують ведення бізнесу.

       

      - Вплив контактів, встановлених тут, можна побачити в економіці Щеціна. Скандинавські країни є найбільшими іноземними інвесторами в нашому місті, - запевняє Пьотр Кшистек, мер Щеціна.

       

      Це підтверджується цифрами, адже в Щеціні успішно працюють понад 160 компаній зі скандинавським капіталом, серед них: Vestas, KK-wind Solutions, Garo, Tieto, Coloplast, LM Wind Power, Fair Wind та Global Wind Service. У всьому регіоні скандинавські компанії працевлаштовують загалом близько 15 000 осіб, володіючи репутацією хороших і стабільних роботодавців. Це один з відчутних результатів Скандинавських днів, які проводяться в Щеціні з 2014 року.

       

      По-друге... майбутнє

       

      Ділова частина Скандинавських днів проходила під гаслом «Інклюзивність та різноманітність - шлях до успіху». Перша частина цього гасла може звучати дещо загадково, проте вона означає доступність для всіх.

       

      - Для нас інклюзивність та різноманітність - це не тренд, не щось тимчасове. Це елементи, які міцно вкоренилися тут, це щось тривале і постійне, - каже Мікаель Бенте, радник посольства Швеції.

       

      - Це частина ДНК скандинавських компаній, яка безпосередньо впливає на культуру праці. Це, в свою чергу, призводить не лише до кращої атмосфери, але й до підвищення ефективності та прибутку як окремих компаній, так і регіону в цілому, додає Артур Свіртун, голова правління Польсько-Скандинавської господарчої палати.

       

      У Скандинавії роботодавці роблять великий акцент на цих цінностях, оскільки дослідження показують, що вини окупаються. Різні перспективи, кращі ідеї та цікавіші можливості приносять відчутну віддачу. Вони також позитивно впливають на атмосферу. Тому в регіоні поступово впроваджується подібний підхід. Запозичення таких моделей є ще одним прикладом того, як організовуються Скандинавські дні. Студенти, які взяли участь у дебатах на відкритті заходу, закликали впроваджувати наступні.

       

      - Нам бракує інструментів, щоб висловлювати свою думку та впроваджувати зміни. У нас немає культури відкритого діалогу, її бракує в нашій країні. Існує багато бар'єрів, які необхідно подолати, і нам, безумовно, потрібно більше сміливості, тому ми повинні наслідувати Скандинавію, хоча б з цієї точки зору, - підсумував Давід Хамера, студент Поморського медичного університету в Щеціні.

       

      По-третє... hygge

       

      Окрім дискусій на змістовні теми, відбулися також заходи, орієнтовані на всіх мешканців Щеціна, зокрема, велопробіг, виставки та майстер-класи. Великою популярністю користувався барвистий Скандинавський парад. Його учасники, одягнені в яскраві костюми, пройшлися вулицями міста в ритмі відомих і популярних хітів з Півночі, в тому числі культової групи «Абба».

       

      Однак справжнім хітом став Скандинавський пікнік на Ясних Блонях, організований вперше. Це була унікальна можливість познайомитися з культурою північних країн в атмосфері взаємної поваги і розуміння. Чудова погода спокусила кілька сотень людей розважитися і відпочити, на яких чекали численні розваги. Серед іншого, були підготовлені чілаут-зона, мистецькі та музичні майстер-класи. Були також йога, жива кухня, фуд-траки та спортивні заходи для наймолодших, які проводили тренери з Погоні Щецін.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!