Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      17°

      Щецін вийшов у плюс

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Щецін вийшов у плюс

      Стабільність, відповідальність та розвиток у кризові часи. Саме такими були останні роки в Щеціні. Пандемія коронавірусу, війна в Україні та інфляція вплинули на діяльність міста майже у всіх сферах.

      Міський бюджет

      Протягом багатьох років Щецін проводив свою фінансову політику безпечним та відповідальним чином. Незважаючи на складні обставини та багато несприятливих для місцевого самоврядування рішень попереднього уряду, йому вдавалося щороку підтримувати баланс між поточними та інвестиційними видатками. Впроваджена фінансова дисципліна дозволила підтримувати розвиток Щеціна з найменшим можливим навантаженням на мешканців. Це відображено в рейтингах нашого міста, які, за оцінками незалежних міжнародних агентств, завжди були найвищими з можливих. Символічною кульмінацією хорошого фінансового стану міста є цьогорічний бюджет, який вперше за багато років має не дефіцит, а профіцит.

      Спортивна інфраструктура

      Серед численних завдань та інвестицій, реалізованих у Щеціні, варто відзначити, як змінилися за останні роки спортивні об'єкти Муніципального центру спорту, відпочинку та реабілітації в нашому місті. Найбільших метаморфоз зазнали об'єкти на вулицях Кресова та Арконьска. Перший включає два повнорозмірні поля з освітленням, трибуни на 700 місць, роздягальню та соціальну будівлю. У безпосередній близькості до Сиреніх Ставів, у свою чергу, побудовано велике поле зі штучним покриттям, яке в осінньо-зимовий сезон накривається пневматичним тентом, а також майданчики для футзалу, волейболу та пляжного волейболу. Паркувальні місця, тротуари і, перш за все, невелике поле зі штучним покриттям під так званою «кулею»- це, в свою чергу, нові розробки в північній частині міста, на вулицях Нерінга та Столчинській. Загалом на розвиток усіх цих об'єктів було витрачено понад 35 мільйонів злотих.

      Приємні несподіванки для мешканців

      Восени 2019 року відбулася унікальна подія. Штевер повернувся додому, а поляки вперше в історії купили німецький музей. Загалом майже 900 експонатів культового бренду потрапили до Щецінського Музею техніки та комунікації, серед них 7 автомобілів, 8 велосипедів, десятки друкарських машинок і швейних машин та кілька сотень дрібніших предметів. Місто заплатило за унікальну колекцію близько 3,3 мільйона злотих.

      Нове обличчя колишнього приміщення Філармонії, а саме сесійна зала, супроводжувала нас понад два роки. Асоціації, установи, групи мешканців та депутати міської ради регулярно зустрічаються в повністю трансформованому просторі. Менш ніж через півроку, у свою чергу, було відкрито весільний зал, де тисячі молодят починають свій спільний шлях, і де святкуються річниці шлюбу за участю найстаріших мешканців нашого міста. В рамках інвестиції вартістю близько 19 млн. зл. було перебудовано ціле крило ратуші, яке зазнало цілковитої метаморфози і водночас стало пристосованим для людей з обмеженими можливостями.

      Пандемія COVID-19

      Пандемія особливо сильно вплинула на місцевий бізнес. Локдаун спричинив обмеження діяльності та навіть тимчасове закриття багатьох підприємств. Щоб задовольнити потреби підприємців, місто, серед іншого, скасувало ринковий збір, звільнило або продовжило термін сплати податку на нерухомість, запровадило символічну плату за оренду в комунальних приміщеннях та за роботу закладів громадського харчування, а також – за посередництва Щецінського кредитного фонду – надало кілька десятків кредитів під 0% на загальну суму майже 9 мільйонів злотих.

      Важливим елементом боротьби з пандемією стало також створення Центру загальної вакцинації. Пункт працював майже чотири місяці у спортивному залі Щецінського університету на вулиці Совінського. За цей час фахівці Щецінського центру охорони здоров'я ввели мешканцям понад 43 000 доз вакцини проти коронавірусу.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!