Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Нова редакція та нові правила SBO. Прийом заявок у березні!

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Нова редакція та нові правила SBO. Прийом заявок у березні!

      Згідно зі звітом Євростату, у Щеціні найнижчий рівень безробіття серед молоді у всьому Європейському Союзі! У цьому відношенні столиця нашого воєводства випереджає не тільки найбільші міста Польщі, але й усі великі міста Європи.

      Звіт підготував Євростат, статистичне відомство ЄС, яке проаналізувало безробіття серед молоді у всіх країнах Європейського Союзу.  До уваги бралися люди віком від 15 до 24 років. Згідно з дослідженням, рівень безробіття у 2021 році становив 16,6%. Це вище, ніж рівень безробіття серед усіх працівників, який минулого року становив 7% по всьому ЄС.

      Дані показують, що рівень безробіття серед молоді в Польщі нижчий, ніж в ЄС. Воно становило 11,9% у віковій групі 15-24 років і 7,2% у віковій групі 15-29 років. Для порівняння, на кінець 2022 року безробіття серед усього населення Польщі становило лише 2,9%.

      Євростат також перевірив ситуацію на ринку праці для молоді в найбільших містах Європи. Він вибрав 20 місць у нашій країні, визнаних метрополіями.

      Щецін очолив список міст, де молодим людям в ЄС було найлегше знайти роботу в 2021 році. Наше місто показало найкращий результат у всьому Європейському Союзі. Безробіття серед наймолодших людей (від 15 до 24 років) тут становило лише 2,5 % Слідом за Щеціном у рейтингу розташувалася столиця Словаччини Братислава з показником 2,6%. Познань посіла третє місце з показником 2,8%.

      Ми задоволені цим результатом. Це сигнал для молоді з усієї Європи, що Щецін є привабливим містом, де є робота, - каже Міхал Пшепіра, заступник мера Щеціна - Низький рівень безробіття є результатом послідовної діяльності, яку ми проводимо протягом багатьох років у тісній співпраці з бізнесом, учбовими закладами та місцевим самоврядуванням. Ми просуваємо Щецін серед інвесторів як гарне місце для ведення бізнесу. Молоді жителі Щеціна дуже креативні і прагнуть створювати власний бізнес. Крім того, Щецінські роботодавці відкриті і не бояться співпрацювати з молодими людьми. За останні роки ми змогли реалізувати в Щеціні багато цікавих і великих проектів, які створили багато привабливих робочих місць.

      Рівень безробіття у 2021 році у віковій групі 15-24 роки для всіх польських міст, що розглядаються Євростатом, представлений нижче:

      - Щецін - 2,5 %

      - Познань - 2,8 %

      - Варшава - 5,5%

      - Гданськ - 6,1%

      - Краків - 6,5%

      - Білосток - 7,9%

      - Ольштин - 8,1%

      - Ополе - 9,5%

      - Вроцлав - 10 %

      - Радом - 13 %

      - Більсько-Бяла - 13,3 %

      - Катовіце - 14,3 %

      - Ченстохова - 15,6 %

      - Кельце - 16,7 %

      - Тарнув - 16,7 %

      - Жешув - 16,8 %

      - Бидгощ-Торунь - 19,4%

      - Люблін - 19,6%

      Євростат - це статистичне відомство, створене Європейським Союзом у 1953 році. Штаб-квартира організації знаходиться в Люксембурзі. Співробітники Євростату створюють всі види загальноєвропейської статистики відповідно до встановлених правил.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!