Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      19°

      NiOL для спеціальних завдань

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      NiOL для спеціальних завдань

      Останні п'ять років стали періодом значних змін у сфері платного паркування, прокату міських велосипедів та управління нерухомістю. Нижче наведено опис найважливіших проектів, реалізованих компанією "Нерухомість та місцеві збори".

      Покращення товарообігу в SPP

      У березні 2021 року зона платного паркування розширилася на 58 вулиць (або ділянок вулиць).  Змінився також прейскурант цін. Було виключено можливість придбання абонементів та фіксованих тарифів для осіб та компаній за межами Щеціна. Це призвело до збільшення частки короткострокових платежів і, відповідно, до збільшення обороту автомобілів. Раніше транспортні засоби з довгостроковою оплатою займали половину зони.

      У березні 2021 року розпочалася заміна паркоматів у SPP. Нові паркомати дозволяють сплачувати стандартну (погодинну) плату, нульову плату та купувати абонементи на певну кількість днів.

      Новий прейскурант також включає нульову плату за перші 15 хвилин.

      Дослідження SPP за 2022 рік показує, що кількість транзакцій, пов'язаних з SPP, становить понад 4 мільйони на рік (в середньому близько 350 000 щомісяця).

      - Найбільша кількість виданих періодичних квитків - це так звані стандартні квитки, повідомляє Войцех Яхім, прес-секретар NiOL. - На них припадає 83% всіх продуктів, що продаються в SPP в Щеціні.  Решта 15 відсотків - це безкоштовні квитки, і лише близько 2 відсотків транзакцій припадає на довгострокові квитки.

      Реформі SPP передували заходи, спрямовані на підвищення якості послуг, що надаються жителям Щеціна компанією NiOL.

      У лютому 2021 року було відкрито новий електронний магазин SPP за адресою www.e-sklep.spp.szczecin.pl, де можна придбати всі види абонементів. 

      З 1 березня 2021 року запрацювала гаряча лінія NiOL для:

      • Водіїв, які користуються платними автостоянками (SPP, платні автостоянки без охорони)

      • Користувачів міського велопрокату BikeS

      • орендарів об'єктів нерухомості, якими керує NiOL.

      Гаряча лінія працює з понеділка по п'ятницю з 6:00 до 22:00.

      Також у березні 2021 року розпочалася заміна паркоматів на території SPP. Нові паркомати дозволяють сплачувати стандартну (погодинну) оплату, нульову оплату, придбання абонементів на певну кількість днів. Їхньою додатковою перевагою є прив'язка оплати до реєстраційного номера. Завдяки цій функції водіям не потрібно возити талон в машині.

      Одночасно було запущено новий веб-сайт spp.szczecin.pl, який у доступній формі інформує про правила експлуатації всіх муніципальних платних автостоянок без охорони, що перебувають в управлінні NiOL.

      Ще одним важливим нововведенням у SPP стала поява на вулицях Щеціна транспортних засобів з електронним управлінням. Перший Volkswagen up!, обладнаний камерами для сканування номерних знаків, почав працювати восени 2022 року. Другий - роком пізніше.

      Система City Scanner, встановлена на даху е-контролера, автоматично перевіряє, чи сплатили автомобілі, що проїжджають повз, вартість паркування. City Scanner перевіряє понад 2 000 автомобілів на день і замінює роботу кількох пішохідних контролерів.

      У квітні 2023 року NiOL запустила веб-сайт https://zawiadomienia.spp.szczecin.pl, який дозволяє переглядати документацію, включаючи фотографії, що підтверджує несплату збору за паркування SPP. Веб-сайт призначений для водіїв/власників транспортних засобів, які підлягають електронному контролю, тобто тих, хто отримує повідомлення про несплачену парковку поштою.

      З січня 2024 року клієнти SPP отримуватимуть текстове повідомлення за три дні до закінчення терміну дії придбаної підписки:  Нагадуємо, що %дата% термін дії проїзного квитка на транспортний засіб %№% добігає кінця.

      - Загальна мета змін у системі паркування в центрі Щеціна, ініційованих у 2019 році, полягає у зменшенні автомобільного трафіку на користь громадського транспорту, каже Войцех Яхім, прес-секретар NiOL. - Цій меті також слугують міські платні автостоянки без нагляду (PPN). Оскільки вони розташовані за межами доріг загального користування, міська влада запровадила інші правила паркування, ціни та норми, ніж у SPP.

      В даний час у Щеціні функціонує шість платних автостоянок без охорони (PPN):

      - PPN Траса Замкова

      - PPN Чарнецького

      - PPN Огінського

      - PPN Шимоновського

      - PPN Орла Білого

      - PPN Дольни Тарас.

      Від імені міста управлінням PPN займається компанія NiOL.

      Новий кращий сервіс BikeS

      1 березня 2022 року було запущено 4-те покоління BikeS. Новий BikeS складається з 800 одноколісних велосипедів, обладнаних GPS та автономними замками. Він працює цілий рік, а не з березня по листопад, як раніше. Колишні док-станції замінили на звичайні велосипедні стійки зі знаками "Зона паркування". Їх кількість зросла з 87 до 100. Новий велосипед BikeS має сім передач (раніше було три). Він обладнаний замком (автономним блокуванням) на задньому колесі, тому замість станцій із замками з'явилися звичайні стійки. Знайти найближчий велосипед, забронювати його та взяти напрокат - у паркувальній зоні чи поза нею - можна за допомогою додатку Roovee.

      Користувачі зустріли нові велосипеди оплесками, про що свідчать відгуки на ФБ:

      - Добротно, все як належить. Апка Roovee як для самокатів - суперова

      - Їздиться просто чудово

      - Дуже легко їздиться з 7-ступінчастою передачею, поворотний дзвінок працює на ура, гальмо - як обценьки.

      Цього року BikeS святкує свій 10-й день народження. На його рахунку вже 3,5 мільйона поїздок. Наразі ним користуються 26 000 людей.

      Варто нагадати, що з 2021 року також працює Муніципальний прокат велосипедів (MWR). Це додаткова пропозиція до BikeS IV покоління. В прокаті  в наявності 85 двоколісних транспортних засобів BikeS третього покоління, оснащених тросом з кодовим замком.

      - MWR орендує велосипеди не погодинно, а подобово, наприклад, на вихідні або на довший період, - повідомляє Войцех Яхім, прес-секретар NiOL. - Велосипеди MWR їздять по Щеціну, але вони також побували в Німеччині та Познані, а влітку їх здають в оренду в приморських містах.

      Пропозиція: міська оренда ... нерухомості

      Третім важливим напрямком діяльності NiOL є управління нерухомістю. Компанія здає в оренду та управляє десятками об'єктів нерухомості в районі Щеціна. З 2021 року під її опікою знаходиться Старе місто. Там NiOL дбає про чистоту, догляд за зеленими насадженнями, організацію дорожнього руху та порядком на платних автостоянках.

      У Старому місті NiOl підтримує громадські ініціативи з висаджування квітів та декоративних рослин. Волонтери на громадських завадах та члени РО "Старе місто" під час висадки квітів на площі Орла Білого, червень 2022 р.

      Нещодавно компанія провела ремонт фасадів двох репрезентативних вілл на проспекті Войска Польського. В обох зараз знаходяться амбулаторії. Майже 200-річна будівля на проспекті Войска Польського, 101 повернула свій первісний бежевий колір. Обсяг робіт також включав, серед іншого, гідроізоляцію зовнішніх стін, термомодернізацію стелі над горищем, заміну покрівельного покриття, віконних та дверних блоків, реставрацію ліпнини та архітектурних деталей.

      Старовинна вілла на проспекті Войска Польського, 72 сьогодні виглядає так само, як у свої найкращі роки. Фасад отримав світло-бежевий колір, складні барельєфи були відновлені до колишнього вигляду, а мідна покрівля даху була повністю замінена. Основною метою робіт була термомодернізація будівлі та відновлення її старовинного вигляду.

      На реконструкцію обох будівель компанія NiOL виділила понад 3,5 мільйона злотих.

      Зовнішній вигляд складу BikeS на вулиці Петра Скарги також змінився. Будівля, яку використовує NiOL, була побудована наприкінці 19 століття. Вона внесена до реєстру пам'яток Західнопоморського воєводства. Колись тут було депо кінного трамваю, потім депо електричного трамваю, а тепер склад велосипедів BikeS. У червні 2023 року NiOL оголосив конкурс на створення муралу для оздоблення брами будівлі.

      - Переможцем став Ольґерд Шопінський з Хойніце, студент Академії образотворчих мистецтв у Гданську, - розповідає Войцех Яхім, речник NiOL. - Створений Ольґердом та його командою барвистий мурал є художньою ілюстрацією трьох розділів більш ніж 100-річної історії музею.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!