Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Чому #ЧитанняРулить?

      Robert Duchowski

      Robert Duchowski

      Чому #ЧитанняРулить?

      Книги мають суперсилу. Вони дозволяють нам відкривати найвіддаленіші куточки світу, вони можуть переносити нас у часі, завдяки їм ми можемо пережити унікальні пригоди. Мало? Тоді читайте чому #ЧитанняРулить!

      1 / Читання розвиває мозок

      Читання та розмова примножують синаптичні контакти в нашому мозку, а це означає, що воно дійсно розвиває потенціал людського мозку! Отже, це принципово, тому: #ЧитанняРулить!

      2 / Читання розвиває емпатію

      Читання літератури піднімає рівень нашої емпатії: завдяки описам емоцій, які переживають герої, ми стаємо чутливими до почуттів інших людей, вчимося їх розуміти. #ЧитанняРулить!

      3/Читання вирівнює шанси; зменшує відособлення

      Читання для задоволення має більший вплив на наш освітній та життєвий успіх, ніж наш досвід – ми вирівнюємо власні шанси, читаючи. #ЧитанняРулить!

      4 / Читання вчить співпраці

      Читання – це вправа на розуміння іншої людини – її світогляду, емоцій, цінностей. Завдяки читанню ми формуємо свої навички співпраці – тому що ми краще розуміємо інших людей, ми формуємо соціальний капітал #ЧитанняРулить!

      5 / Читання ростить новаторів

      Читання – це накопичення даних, знань та емоцій і водночас вправа на розуміння причинно-наслідкових зв’язків. У своєму розпорядженні читач має унікальну базу даних, яку він може використовувати інноваційним способом, відомим і доступним тільки йому. Так працюють новатори. #ЧитанняРулить!

      6 / Читання дає можливість освіти

      Читання – це інструмент. Ви повинні спочатку навчитися читати, а потім вчитися читаючи. Але це необхідний інструмент. Без читання навчання неможливе. Більше: без вільного ідеального розуміння прочитаного навчання неможливе. Тому #ЧитанняРулить!

      7 / Читання розвиває науку

      Читання розвиває цікавість, тренує наш розум шукати істину, відкривати невідоме. Читання тренує наші компетенції логічного мислення, а також аналізу. Тому читання є основою всіх наук – як гуманітарних, так і дуже технічних. #ЧитанняРулить!

      8 / Читання формує громадянина

      Громадянин сучасних демократичних держав має конституційні права, зокрема свободу слова, активні та пасивні виборчі права. Читання – це вправа, яка дає нам змогу реалізувати ці права, оскільки воно розвиває нашу компетенцію у розумінні письмового тексту та здорової критики політичних, економічних та соціальних пропозицій. Читання створює повноцінного громадянина демократії. #ЧитанняРулить!

      9 / Читання зміцнює демократію

      Люди, які читають, виявляються більш активними громадянами. Серед активістів, які працюють на благо місцевої громади, читачі – переважна більшість. Таким чином, читання зміцнює громадянське суспільство, зміцнює демократію. #ЧитанняРулить!

      10 / Читання тренує концентрацію уваги

      Читання - це стабілізуюча діяльність і, в кінцевому розумінні, досить повільна. Дослідження показують, що читання має величезний позитивний вплив на здатність концентруватися. Про це варто згадати, коли трудишся над товстою книжкою. #ЧитанняРулить

      11 / Читання розвиває економіку

      Підприємець – це впевнена в собі людина, готова йти на ризик, яка сприймає можливості та інноваційно їх використовує. Читання формує в нас усі ці якості. Читаючи, ми накопичуємо знання та формуємо емпатію, що разом формує нашу впевненість у собі. Книги створюють у нашому мозку бази даних, які дозволяють нам побачити потенціал і підійти до нього інноваційним способом. Читання розширює наші математичні та технічні компетенції. Читання є наріжним каменем підприємницької економіки. #ЧитанняРулить.

      12 / Читання знижує стрес

      Всього через 6 хвилин читання рівень стресу знижується на 60%. Як це було доведено? Дослідження показали, що читання відволікає нас від стресового повсякденного життя, наш серцевий ритм заспокоюється, а рівень стресу знижується. Читання діє краще, ніж багато ліків. #ЧитанняРулить!

       

      А що цікавого відбувається в читацькій аудиторії Щеціна, в широкому розумінні, ви можете перевірити, серед іншого, на сторінках Муніципальної публічної бібліотеки. У вкладці «Події» ви знайдете інформацію про велику кількість проектів, серед яких кожен неодмінно знайде щось для себе – і малеча, і трохи старші. Крім того, традиційно окремі філії бібліотеки організовують заходи в рамках канікул, які тільки починаються. Це чудова нагода для молодших читачів цікаво провести вільний час, відкрити нові захоплення та розширити кругозір!

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!