Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      22°

      Бранфорд Марсаліс закриє мистецький сезон філармонії у Щеціні!

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Бранфорд Марсаліс закриє мистецький сезон філармонії у Щеціні!

      Це вже напевно! Під час концерту-закриття цьогорічного мистецького сезону з симфонічним оркестром Щецінської філармонії виступить один з найвидатніших саксофоністів усіх часів - Бранфорд Марсаліс! У п'ятницю, 14 червня, артисти виконають знаменитий твір Джона Вільямса "Ескапади". Ми також почуємо композиції Аарона Копленда та Ріхарда Штрауса. Квитки вже у продажу.

      Щецінська філармонія запрошує на концерт, який завершує її ювілейний мистецький сезон. Світова зірка не могла пропустити такий концерт, тож ви почуєте одного з найвидатніших саксофоністів усіх часів. Разом з філармонійним оркестром у Золотій залі зіграє лауреат трьох премій "Греммі" Бранфорд Марсаліс.

      - Він виконає Концерт для альт-саксофона з оркестром "Ескапади" Джона Вільямса, твір з фільму "Злови мене, якщо зможеш" режисера Стівена Спілберга з Леонардо Ді Капріо і Томом Хенксом у головних ролях. Композиція, задумана як багаточастинний концерт, швидко відірвалася від фільму і стала самостійним концертним твором, - повідомляє Катажина Плятер-Зиберек, прес-секретар Філармонії ім. М. Карловича.

      Сам Бранфорд Марсаліс починав свою музичну освіту як кларнетист, але швидко перейшов на саксофон. Сьогодні він не лише вишуканий віртуоз саксофону, але й активний виконавець як джазової, так і класичної музики. Він регулярно виступає з найкращими оркестрами США, такими як Нью-Йоркський філармонічний та Лос-Анджелеський філармонічний, Чиказький філармонічний та Симфонічний оркестр Північної Кароліни, а також з Європейськими. Він грає музику таких класичних композиторів, як Дебюссі, Глазунов, Ібер, Малер, Мільйо та Вон Вільямс.

      - Під час концерту ми також почуємо два твори Аарона Копленда, якого вважають предтечею і батьком сучасної американської класичної музики - Fanfare for a common man та Quiet City. Перша була визнана Леонардом Бернстайном найбільшим світовим хітом, а друга, поряд з Адажіо для струнних Барбера та The Unanswered Question Ivesa, вважається одним з найбільш медитативних творів в історії американської музики, - додає Катажина Плятер-Зиберек.

      Завершить вечір Symphonia domestica op. 53, Ріхарда Штрауса - твір, який назавжди увійшов до залізного репертуару оркестрів по всьому світу і завоював серця слухачів. Заключний концерт мистецького сезону 2023/2024 буде важливим ще з однієї причини. Востаннє в якості художнього керівника та головного диригента Щецінського філармонійного оркестру виступить маестро Руне Бергманн, який обіймав цю посаду протягом останніх восьми років (з 2016 року).

      Запрошуємо вас до Золотої симфонічної зали на заключний концерт сезону | BRANFORD MARSALIS у п'ятницю 14 червня о 19:00. Квитки, вартістю 220-250 злотих, вже доступні у касі філармонії та онлайн.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!