Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      19°

      Безпілотник ловитиме забруднювачів

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Безпілотник ловитиме забруднювачів

      Над містом знову пролетить спеціалізований безпілотник, який перевірить, що мешканці спалюють у своїх печах та чи чисте повітря у Щеціні.

      Дрон обладнаний датчиками, які вимірюють рівень концентрації шкідливих речовин у повітрі: формальдегіду, хлористого водню, летких органічних сполук та твердих частинок PM10 і PM2,5, які утворюються при спалюванні недозволених матеріалів у печах і забруднюють повітря. Використання безпілотника дає можливість точно відстежити джерело забруднення і направити туди патруль Муніципальної варти, який після перевірки може накласти штраф на порушника.

      Заходи проводяться компанією Томков і Муніципальною поліцією у формі спільних патрулів, спрямованих в райони, обрані заздалегідь, в тому числі, на підставі повідомлень від самих жителів. Перевірки відбуваються як вранці, так і ввечері.

      - Як тільки дрон виявляє перевищення шкідливих речовин і вказує на джерело, до роботи беруться поліціянти", - пояснює Йоанна Войтач з Муніципальної поліції. - Після входу на об'єкт і перевірки котла часто виявляється, що ми маємо справу лише з неякісним вугіллям або неправильним розпалюванням котла. У такій ситуації ми можемо тільки проводити бесіди і давати настанови. З іншого боку, у разі виявлення матеріалів, які не дозволені до використання в котлах згідно із законодавством, виписуються штрафи.

      Що це за матеріали? Нагадуємо!

      - забруднені деревні відходи, наприклад, оброблені та фарбовані;

      - матеріали, просочені хімікатами;

      - пластикова тара та пляшки, що використовуються для напоїв, лакофарбових матеріалів, розчинників та інших хімічних речовин;

      - відпрацьовані шини та інші гумові відходи;

      - просочений картон.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!