Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Szczeciński Dom Sportu 2.0

      Darek Sadowski

      Darek Sadowski

      Wizualizacja SDS (2).jpg
      Wizualizacja SDS (3).jpg
      Wizualizacja SDS (4).jpg
      Wizualizacja SDS (5).jpg
      dfd43d30b8f57fdbe4ccba9eeff90e88.jpg

      На жаль, фінансові прогнози щодо доходів від ПДФО підтвердилися. Внаслідок рішень уряду до міської казни надійде на 129 млн злотих менше. У цій ситуації, як повідомлялося раніше, місто запроваджує специфічні процедури управління бюджетом.

      Попередні прогнози передбачали, що у 2022 році Щецін може розраховувати на 742 мільйони злотих доходу від ПДФО. Після схвалення податкових змін центральними органами влади, фінансові служби міста кілька місяців тому підрахували, що до скарбниці Щеціна надійде 613 мільйонів злотих. Тепер ця сума отримала підтвердження і відповідає попереднім розрахункам.

      Значне зниження доходів у поєднанні з галопуючим рівнем інфляції виливається у зростання витрат для міста. Це видно, наприклад, по цінах на електроенергію чи газ. Наприклад, минулого року Група закупівель міста Щеціна (до неї входять 159 підприємств та 12 закладів культури) заплатила за електроенергію 8 636 450 злотих. У 2022 році рахунок буде майже вдвічі більшим, оскільки становитиме 16 103 532 злотих брутто. У свою чергу, школи, які мають газове опалення, у 2021 році витратили на нього близько 140 тисяч злотих, а цього року ціна за один об’єкт становить близько 360 тисяч злотих. Рахунки сплатить Місто.

      Тому керувати бюджетом міста необхідно на особливих умовах, які забезпечуватимуть дуже дбайливе та розумне управління коштами. З одного боку, буде здійснюватися ретельний, постійний моніторинг надходжень до бюджету, а з іншого боку, усі зміни у видатках будуть детально обговорюватися на зустрічах з мером Щеціна з точки зору їх необхідності та пошуку альтернативних рішень, які в результаті принесуть заощадження коштів.

      Зокрема, введення нових завдань потребуватиме економічного обґрунтування із зазначенням джерел фінансування та фінансових наслідків на наступні бюджетні роки.

      Запровадження спеціального бюджетного нагляду спрямоване на підвищення ефективності управління фінансами Міста у складний період.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!