Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      19°

      Wo ist der Kai… Der bekannte Shanty-Song ertönt zur Sails auf der Shanty-Bühne

      Natalia Mróz

      Natalia Mróz

      Wo ist der Kai… Der bekannte Shanty-Song ertönt zur Sails auf der Shanty-Bühne

      У відповідь на запитання про синьо-зелені водорості в Мєдвє, ZWiK повідомляє, що вода в Щеціні є безпечною, багаторазово перевіреною та чистою. Її можна пити без кип'ятіння та фільтрації.

      Майже 90 відсотків води, що постачається до Щеціна, надходить з озера Мєдвє, яке є 5-м за величиною озером у Польщі, з площею поверхні 3800 м2. Його довжина становить 16,6 км, ширина - 3,2 км, а максимальна глибина - 43,5 м - це свідчить про розміри водойми. Наш водозабір розташований на західному березі, на відстані 255 м від берегової лінії, на глибині 16-18 м від поверхні води. Двома трубопроводами діаметром 1200 мм вона надходить до насосних камер через механічні сита, які затримують великі тверді частинки - черепашки, рослинні рештки та рибу. Потім вода передається на водоочисну станцію, розташовану за 2,5 км від насосної станції.

      На станції водопідготовки відбувається низка різних процедур і процесів, які гарантують, що вода в наших кранах буде найвищої якості. Вода, яка потрапляє до Щеціна, не поступається за якістю бутильованій воді. Що саме відбувається в Мєдвє? Вода проходить наступні процеси:

      - попереднє знезараження озоном (O3)

      - коагуляція,

      - відстоювання,

      - фільтрація через антрацитно-піщаний шар,

      - проміжне окислення озоном (O3),

      - фільтрація через шар гранульованого активованого вугілля,

      - фінальна дезінфекція діоксидом хлору (ClO2).

      Після цих процесів, які в нашому описі значно спрощені, вода направляється у два резервуари-переміщувачі місткістю 5 000 м3 кожний. З резервуарів вода самопливом тече до Щеціна, розташованого за 32 км від Мєдвє.  Це відбувається через два водогони - перший діаметром 1200 мм і другий діаметром 700 мм. Перший трубопровід веде до резервуарів ZPW Поможани, звідки вода після багаторазової дезінфекції перекачується в лівобережну систему водопостачання міста. Другий трубопровід веде до водопровідної насосної станції в Кієво, звідки вода спрямовується для постачання правобережної частини Щеціна.

      Вода підлягає постійному моніторингу. На водозаборі є лабораторія, де щодня перевіряються фізико-хімічні та бактеріологічні параметри сирої води, потім окремі етапи виробництва, і, нарешті, тестується чиста вода. Щодня тестується 26 параметрів, а повний щомісячний аналіз становить понад 60 аналізів.

      Кваліфіковані працівники, яких майже 70, все частіше використовуючи сучасні системи автоматизації та моніторингу, забезпечують належну роботу очисних споруд, дотримання технологічних режимів та безперебійне водопостачання міста. Робота відбувається в тризмінному режимі, 24 години на добу, сім днів на тиждень.

      - Параметри якості води завжди доступні на нашому сайті", - інформує Ганна Печинська, прес-секретар ZWiK.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!