Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Водний світ, якому заздрять інші міста

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Водний світ, якому заздрять інші міста

      Вам не обов'язково покидати Щецін, щоб помилуватися чудовою, дикою природою і організувати зустріч з сім'єю або друзями серед справді казкових пейзажів. Досить взяти напрокат човен, каяк або інший водний транспорт і відправитися в чудові місцини, розташовані в наших водах.

      У Щеціні ми маємо сім локацій для відпочинку на воді. До кожної можна пришвартуватися на яхті або іншому плавучому транспорті. У кожному з цих місць ви знайдете навіси, лавочки, місце для приготування барбекю та туалет. Звичайно, є урни для сміття, які принаймні раз на тиждень спорожняють працівники Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia. Як і переносні туалети, де вкладиші міняють раз на тиждень.

      Перебування в такому куточку - не єдина розвага. Щоб дістатися до нього, потрібно пропливти, спочатку по всіх наших набережних, потім серед незайманої людьми красивої природи. Далі ви попливете повз заповідник для орлана-білохвоста, і треба, мабуть, щоб справді дуже не пощастило якщо ви не побачите цих гідних уваги птахів, які сидять на деревах і роззираються навкруги. Ви також пропливатимете серед тисяч качок. Вас супроводжуватимуть чаплі, в тому числі рідкісні білі особини.

      - Іноземні орнітологи регулярно приїжджають до Щеціна, щоб із затамованим подихом помилуватися всіма цими зразками, - переконує Анджей Кус, прес-секретар компанії Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia. – Щасливчики також можуть побачити, як лосі перепливають від берега до берега. У воді можна помітити величезні роги тварин, що перепливають річку. Це лише деякі з багатьох природних цікавинок нашого міста.

      Водні локації розташовані в таких місцях:

      - Видрнік (Канал Венжа (Змії) – розташована в районі каналу Видрнік, у південній частині острова Радолін. Причал призначений для швартування 5 вітрильних або моторних яхт і 5 рибальських човнів або байдарок.

      - Глембя - розташована на річці Свєнта, у південній частині острова Дембіна. Причал призначений для швартування 5 вітрильних або моторних яхт і 5 рибальських човнів або байдарок.

      - Квадрат - невелика протока, ймовірно, створена в добу середньовіччя між островами Радолін і Дембіна. Під час Другої світової війни Німеччина, ховаючись від союзників, виробляла там підводні човни U-boot.  Територія реалізації проекту розташована в районі річки Свєнта, у південній частині острова Дембіна. Причал призначений для швартування 5 вітрильних або моторних яхт і 10 рибальських човнів або байдарок.

      - Орли - знаходиться в районі, де річка Свєнта впадає в озеро Домбє, у північній частині острова Дембінка. Причал призначений для швартування 5 вітрильних або моторних яхт і 5 рибальських човнів або байдарок.

      - Єзьорна - знаходиться в районі Садлінських Ленгів в районі вул. Єзьорна, приблизно 200 м від гирла, де впадає потік Челщонца в озеро Домбє. Призначена як для каноїстів, так і для користувачів велосипедних і роликових доріжок. Тут можуть причалити 4 каное.

      - Плонська кемпа - розташована в прибережній частині мису Плонська кемпа. Недоступна зі сторони суші. Призначена для користувачів невеликих суден - в основному для веслування на каное. Елементи обладнання локації: причальний майданчик перпендикулярно до течії води, накритий столик із сидіннями, інформаційне табло, меморіальна дошка, навігаційно-інформаційні знаки, трап для спуску на воду, до нього можуть швартуватися 8 байдарок.

      - Садлінські Ленгі - розташована в прибережній частині озера Домбє, крайня північна точка локації Садлінські Ленгі. Недоступна з боку суші. Призначена для користувачів дуже малих човнів - каноє. Елементи обладнання локації: причальний майданчик перпендикулярно до течії води, майданчик для доступу, майданчик для відпочинку, накритий столик із сидіннями, інформаційне табло, меморіальна дошка, навігаційно-інформаційні покажчики, сходи спуску до води. Локація призначена для швартування до 8 байдарок.

      - Тшебуські Ленгі - розташована в північній частині району Садлінські Ленгі, поблизу адміністративного кордону міста Щецін з гміною Голенюв. Призначена як для каноїстів, так і для користувачів велосипедних і роликових доріжок. Тут можна пришвартувати 8 байдарок.

      - Челщонца - знаходиться на території Садлінські Ленгі в районі протипаводкового валу, приблизно 200 м на північ від гирла, де впадає потік Челщонца в озеро Домбє. Локація призначена як для каноїстів, так і для користувачів велодоріжок. Тут можна пришвартувати 8 байдарок.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!