Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      17°

      Вивчайте Щецін від сторони водойми

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Вивчайте Щецін від сторони водойми

      Прийдешнє літо - це чудова нагода для подорожі до Щеціна та його околиць. Ми неодмінно рекомендуємо вийти до води і скористатися можливостями, які чекають на туристів.

      Незалежно від того, чи ви вирішите поїхати на велосипеді, поплавати на каное або прогулятися пішки, ви можете бути впевнені, що Щецін та околиці здивують вас своєю красою. Саме зараз найкращий час для того, щоб дослідити Щецін від сторони водойми.

      - Хочемо нагадати, що у нас є інструменти та інфраструктура, щоб зробити вашу водну екскурсію ще цікавішою, - сказала Целіна Волош, прес-секретар Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia.

      Блукаючи серед водної рослинності, можна відкрити для себе нові землі, відвідати водні куточки, поплисти до Землі Умбріаги, Саргасового моря, Медузостану, Сванте чи мису Чотирьох Скелетів.

      Додаток Explore Oder можна використовувати як путівник і карту для вивчення місцевості.

      - Він пропонує готові маршрути навколо Мендзиоджа, озера Домбє та самого Щеціна. Маршрути варіюються від 5 до 20 кілометрів і проходять через найцікавіші місця, - додає Целіна Волош.

      Перебуваючи на воді, можна запланувати відпочинок в одному з дев'яти водних куточків, де на водних туристів чекають пірси, причали та місця для відпочинку.

      Видрнік (Канал Венжа) - створений в районі каналу Видрнік, в південній частині острова Радолін. Причал розрахований на 5 вітрильних або моторних яхт та 5 рибальських човнів або каное.

      Глембя - розташований на річці Свента, в південній частині острова Дембіна. Причал розрахований на 5 вітрильних або моторних яхт і 5 рибальських човнів або каное.

      Квадрат - невеликий канал, ймовірно, створений у середньовічні часи між островами Радолін і Дембіна. Під час Другої світової війни німці, переховуючись від союзників, виготовляли тут підводні човни. Ділянка проєкту розташована в районі річки Свєнта, в південній частині острова Дембіна. Причал розрахований на швартування 5 вітрильних або моторних яхт і 10 рибальських човнів або каное.

      Орли - розташований в районі гирла річки Свєнта до озера Домбє, в північній частині острова Дембіна. Причал призначений для 5 вітрильних або моторних яхт та 5 рибальських човнів або каное.

      Єзьорна - розташований в районі Садлінських Ленґів, поблизу вулиці Єзьорна, приблизно за 200 м від місця впадання потоку Хелщонца в озеро Домбє. Призначений як для байдарочників, так і для користувачів велосипедних та роликових доріжок. Може вмістити 4 каное.

      Плоньська Кемпа - розташований у воді, прибережна частина мису Плоньська Кемпа. Недоступний з боку суші. Призначений для користувачів малих суден - переважно для каноїстів. Елементи обладнання місця: причальна платформа, розташована перпендикулярно до течії води, критий стіл з сидіннями, інформаційний стенд, пам'ятна дошка, навігаційні та інформаційні знаки, сходи, що ведуть до води. До локації можуть причалити 8 байдарок.

      Садлінські Ленґи - розташований в прибережній частині озера Домбє, на найпівнічнішому мисі Садлінських Ленґ. Недоступний з боку суші. Призначений для користувачів дуже малих суден - каноїстів. Елементи обладнання куточка: причальна платформа, розташована перпендикулярно до течії води, платформа для доступу, рекреаційна платформа, критий стіл з сидіннями, інформаційна дошка, меморіальна дошка, навігаційні та інформаційні знаки. Сходи, що ведуть до води. Куточок, призначений для швартування до 8 байдарок.

      Тшебуські Ленґи - розташовані в північній частині регіону Садлінські Ленґи, недалеко від адміністративного кордону гміни Щецін та гміни Голенюв. Він призначений як для каноїстів, так і для користувачів велосипедних та роликових доріжок. Може вмістити 8 каное.

      Хелщонца - розташований в місцевості Садлінські Ленґи в районі дамби, приблизно 200 м на північ від витоку потоку Хелщонца в озеро Домбє. Він буде призначений як для каноїстів, так і для користувачів велосипедних доріжок. Тут можна розмістити 8 каное.

      - Ми повинні пам'ятати про те, щоб залишити причал після себе в чистоті, - сказала Целіна Волош. - Це стосується як човнярів, так і пішоходів/велосипедистів, які користуються локаціями, розташованими вздовж велодоріжок. Ці місця призначені для відпочинку та безпеки, тому ми стежимо за тим, щоб рятувальні круги та інші предмети залишалися на своїх місцях.

      Додаток Explore Oder також пропонує пропозиції щодо готових велосипедних маршрутів, що простягаються від Щеціна через маршрут навколо Домбського озера до Ландшафтного парку долини Нижнього Одеру та транскордонних маршрутів. А якщо ви вирішите залишитися в місті, варто відправитися на прогулянку з додатком Explore Szczecin, який пропонує 10 прогулянок з аудіогідом.

      Користування як додатком, так і водними куточками є абсолютно безкоштовним. Додатки доступні в магазинах Google Play та App Store.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!