Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      17°

      Вітрила 2022: Ми довідалися про найбільшу зірку фестивалю

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Вітрила 2022: Ми довідалися про найбільшу зірку фестивалю

      Ми вже знаємо головну зірку майбутнього вітрильного фестивалю «Вітрила 2022». У серпні до Щеціна вперше прибуде німецький трищогловий корабель «Горх Фок», збудований 1958 року. Його реконструкція була завершена минулого року і коштувала... 135 мільйонів євро.

      Довжина судна становить майже 90 метрів, а глибина занурення – понад 5 метрів. Торік, після п'ятирічного (!) ремонту, воно нарешті повернулося на службу. Спочатку реконструкція мала коштувати 10 млн євро, але в результаті ця сума зросла до... 135 млн євро.

      ГОРХ ФОК - другий корабель, що має таку назву, та п'ятий корабель цього класу. Чотири його сестринські кораблі, побудовані на тій самій верфі перед Другою світовою війною, досі перебувають на службі в різних країнах, де використовуються як навчальні кораблі для курсантів військово-морських училищ.

      Навчальний корабель, який прибуде до Щеціна, був побудований в 1958 році в Гамбурзі на верфі BLOHM & VOSS. Понад 300 тонн баласту у корпусі судна роблять його надзвичайно стійким. 23 вітрила і більшість такелажу виготовлені з синтетики. Судно оснащене допоміжним двигуном, який допомагає йому рухатися у спокійніших водах.

      Трищогловий корабель названий на честь Йоганна Кінау, відомого на прізвисько Горх Фок. Йоганн народився 1880 року в Гамбурзі-Фінкенвердері як син рибалки-глибоководника. Він загинув у Ютландській битві 31 травня 1916 на борту крейсера ВАЙСБАДЕН.

      Завдання вітрильника ГОРХ ФОК – функціонування в якості навчального корабля ВМС Німеччини. Кандидати в офіцери та унтер-офіцери проходять тут практичну та теоретичну підготовку, яка стане в нагоді їм надалі на флоті. З 1960 року вітрильник ГОРХ ФОК регулярно бере участь у великих міжнародних вітрильних змаганнях та регатах і завжди займає гідне місце. Мета таких заходів – дати молодим людям спортивний досвід участі у морських вітрильних регатах та можливість поспілкуватися в порту з представниками інших націй.

      Нагадаємо, що цього року вітрильний фестиваль «Вітрила 2022» пройде з 19 по 21 серпня 2022 року і складатиметься з трьох днів численних заходів, як на воді, так і на суші.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!