Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Vestas оголошує про будівництво наступного заводу в Щеціні

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Vestas оголошує про будівництво наступного заводу в Щеціні

      Данська компанія Vestas, світовий гравець у галузі офшорної енергетики, оголошує про будівництво ще одного виробничого об'єкту в Щеціні. Завод буде виробляти лопаті для вітрових турбін останнього покоління. Згідно з планом, завод запрацює на повну потужність у 2026 році і, як очікується, створить понад тисячу нових робочих місць.

      Як йдеться в офіційному повідомленні компанії, завод буде побудований в північній частині Щеціна, в Сколвіні. В рамках інвестиції будуть збудовані виробничі цехи, а також соціальна та адміністративна частина. Завод вироблятиме лопаті для головної морської вітротурбіни Vestas - V236-15,0 МВт.

      - Vestas має намір очолити розвиток сталого ланцюжка поставок в Європі, який зможе забезпечити масштаб, необхідний для задоволення очікуваного зростання попиту на морську вітроенергетику.

      -Наші плани щодо створення двох нових морських заводів у Польщі підтверджують, що Європа може стимулювати інвестиції у вітроенергетику та створення "зелених" робочих місць за умови правильної довгострокової прихильності до морських вітроенергетичних проєктів", - сказав Томмі Рахбек Нільсен, головний операційний директор Vestas.

      Очікується, що виробництво в Щеціні значною мірою задовольнить попит на польські та іноземні проєкти.

      - Польща трансформує свою енергетичну систему і є перспективним ринком для вітроенергетики, з хорошими вітровими умовами як на суші, так і на морі. Польща має висококваліфіковану робочу силу та вітроенергетичну галузь, що зростає і може стати центром морської вітроенергетики для регіону Балтійського моря та решти Європи.

      - Ми є лідером ринку в Польщі вже більше 20 років, і для мене велика честь оголосити про наші наступні інвестиційні плани в Щеціні - сказав Нільс де Баар, генеральний директор Vestas у Північній та Центральній Європі.

      Представники місцевої влади, університетів та експерти погоджуються, що інвестиційна діяльність Vestas відкриває нову главу в економічній історії Щеціна. Це дуже важливий та інноваційний крок вперед.

      - Є надія, що Щецін незабаром стане морською столицею Польщі. Два заводи світового лідера за такий короткий проміжок часу і саме в нашому місті - це явище європейського, а може навіть світового масштабу, - каже Пьотр Кшистек, мер Щеціна. - Ці інвестиції також призведуть до появи нових професій та компетенцій на ринку праці, що також є стимулом для всіх, хто бажає працювати в цій привабливій галузі, звернути свою увагу на Щецін вже сьогодні.

      Влада Щеціна підкреслює, що важливо, щоб наші місцеві компанії також приєдналися до ланцюга поставок. Представники міста також усвідомлюють виклики, які стоять перед ними: ефективна офшорна освіта та кваліфіковані кадри.   Для посилення цих напрямків місцева влада має намір тісно співпрацювати з нашими партнерами, центрами зайнятості та асоціаціями. Будівництво заводу в Сколвіні - не єдина інвестиція Vestas у Щеціні.

      Такий завод знаходиться недалеко від Острова Брдовського, розташованого в Щеціні, де Vestas планує відкрити ще один свій завод. Там вони  мають намір збирати мотогондоли для вітрових турбін. Згідно з планом, цей завод також почне працювати у 2025 році і створить 700 робочих місць.

      Завдяки двом новим заводам у Щеціні та постійному зростанню організації Vestas у Польщі протягом останніх 20 років, передбачається, що незабаром данська компанія працевлаштує в нашій країні понад 2 500 осіб.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!