Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      У Щеціні побудують найбільшу в Польщі електростанцію на відновлюваних джерелах енергії

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      У Щеціні побудують найбільшу в Польщі електростанцію на відновлюваних джерелах енергії

      Данська компанія Vestas побудує в Щеціні завод з виробництва турбінних компонентів. Новий завод створить 700 високотехнологічних робочих місць. Інвестиція тісно пов'язана з будівництвом монтажного терміналу у Свіноуйсьце. Обидва проекти є стратегічними елементами морської вітроелектростанції Baltic Power. У зв'язку з цим PKN Orlen підписала угоду з Адміністрацією морського порту Щеціна.

       

      Мер Щеціна та його колеги ще з минулого року обговорюють з компанією Vestas співпрацю та нову інвестицію в наше місто. У ході переговорів неодноразово наголошувалося на відкритості та готовності до спільної роботи. Діалог приніс свої результати. Данська компанія вирішила інвестувати в Щецін. На новому заводі Vestas будуть збирати мотогондоли та маточини турбін. Очікується, що завод запрацює у другій половині 2024 року. Це дозволить створити близько 700 робочих місць. Це також гарна новина для випускників щецінських університетів та гімназій. Новий завод у Щеціні стане найбільшим виробничим об'єктом у Польщі, безпосередньо пов'язаним із сектором морських вітрових електростанцій.

       

      Виробництво в Щеціні буде тісно пов'язане з другим великим проектом - монтажним терміналом у Свіноуйсьце. На цей термінал будуть доставлятися компоненти морської вітроелектростанції. Там же відбуватиметься попередній монтаж веж висотою понад 100 метрів. Термінал зможе приймати найбільші самопідйомні судна, які використовуються для будівництва морських вітрових електростанцій.

       

      Очікується, що монтажний термінал у порту Свіноуйсьце буде побудований у 2025 році і стане основою для морської вітроелектростанції Baltic Power та інших проектів у Балтійському морі.

       

      Baltic Power - спільний проект ORLEN Group і Northland Power, в якому будуть використані сучасні турбіни потужністю 15 МВт компанії Vestas. Станція буде генерувати потужність до 1,2 ГВт. Очікується, що з 2026 року вона забезпечить екологічно чистою енергією понад 1,5 мільйона домогосподарств. Вона буде розташована приблизно за 23 км від узбережжя, на висоті Хочева і Леба. Перша в Польщі вітроелектростанція є частиною екологічної енергетичної трансформації та паливно-енергетичної безпеки нашої країни.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!