Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Ще один гігант морської галузі обирає Щецін

      Natalia Mróz

      Natalia Mróz

      Ще один гігант морської галузі обирає Щецін

      Останні дні були сповнені дуже хорошими економічними новинами для нашого міста. Минулого тижня компанія Vestas оголосила про будівництво другого заводу в Щеціні, а тепер ще один гігант морської галузі підтвердив свій намір побудувати завод у Щеціні. Це іспанська компанія Windar Renovables, яка сьогодні, тобто 16 січня, підписала остаточний договір оренди з Адміністрацією порту Щеціна і Свіноуйсьце на земельну ділянку, розташовану на Острові Грабовському. Компанія має намір побудувати там завод з виробництва вітрових веж.

      У жовтні представники Windar уклали попередню угоду з Адміністрацією порту, а тепер, підписавши остаточні документи, підтвердили свої наміри. Згідно з положеннями угоди, на площі близько 17 га, розташованій в порту Щеціна, будуть вироблятися компоненти вітрових веж для морських і наземних вітрових електростанцій. Крім того, завод також вироблятиме, серед іншого, фундаментні конструкції для морських і наземних вітрових електростанцій, щогли та металеві конструкції веж, тощо. Морські вітрові вежі XXL, вироблені в Щеціні, будуть призначені для турбін нового покоління встановленою потужністю 20 МВт.

      Отримані компоненти будуть транспортуватися, серед іншого, морським шляхом.  Windar заявляє, що розпочне свою діяльність у столиці Західнопоморського воєводства в першій половині 2026 року. У зв'язку з інвестицією компанія планує працевлаштувати щонайменше 400 осіб. Вартість проекту з боку інвестора оцінюється в 70 мільйонів євро.

      - Рішення компанії Windar розмістити завод у нашому місті є омріяним продовженням позитивного сценарію для Щеціна. Спочатку Vestas, а тепер Windar підтверджують свої інвестиційні плани з вказівкою на конкретні терміни. Завдяки їх реалізації в нашому місті буде побудовано аж три потужні заводи з виробництва компонентів для шельфової індустрії. Разом вони створять тисячі високооплачуваних робочих місць і назавжди змінять економічний ландшафт Щеціна, - стверджує Пьотр Кшистек, мер Щеціна.

      Загалом Vestas та Windar планують працевлаштувати на своїх заводах у нашому місті понад 2 000 осіб.

      Щецін стає морською столицею Польщі. Цей термін підтверджується низкою конкретних фактів. Окрім інформації про інвестиційні наміри компаній Windar та Vestas, в нашому регіоні також багато чого відбуватиметься. Серед іншого, у Свіноуйсьце будується монтажний термінал для морських вітрових електростанцій, а в околицях Колобжега Міністерство інфраструктури оголосило про будівництво чотирьох вітрових електростанцій.  Компанія Orlen Neptun планує побудувати там 280 вітрових турбін загальною потужністю 4,2 ГВт.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!