Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Проблема куріння на зупинках повертається. Муніципальна поліція нагадує

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Проблема куріння на зупинках повертається. Муніципальна поліція нагадує

      Багато курців досі плутають зупинки з місцем для куріння. Незважаючи на те, що вони позначені табличками про заборону куріння, бажаючих покурити вистачає, навіть коли поруч на і чи трамвай чекають діти. Муніципальна поліція нагадує – таке «задоволення» може коштувати дорого, навіть 500 злотих.

       

      Кожен, хто користувався громадським транспортом, неодноразово стикався з сигаретним димом. Багато курців не зважає на 10-річну заборону і продовжують палити на зупинках. Нагадаємо, що заборона куріння в цих місцях поширюється на тютюнові вироби, електронні сигарети та інноваційні тютюнові вироби, про що йдеться в Законі про охорону здоров’я від наслідків вживання тютюну і тютюнових виробів від 9 листопада 1995 р. з наступною поправкою 2010 року.

       

      Крім того, згідно з місцевим законодавством, Постановою № XXXV / 880/09 Щецинської міської ради від 25 травня 2009 року про заборону куріння тютюнових виробів у певних місцях міської гміни Щецін, було вирішено, що:

       

      - 1. Забороняється палити тютюнові вироби у вказаних нижче місцях громадського використання в гміні міста Щецін:

       

      1) на зупинках громадського транспорту, за винятком зупинок PKP, на відстані

      15 метрів від маркера зупинки, але не далі ніж до межі дорожнього полотна,

      2) на дитячих майданчиках:

      1.a) огороджених - на огородженій території,

      2.б) без огорожі - в межах 10 метрів від найближчого ігрового місця,

      3) на шкільних майданчиках,

      4) на відкритих спортивних спорудах, крім шкільних майданчиків, під час проведення заходів і змагань, поза місцями, визначеними користувачем споруди або організатором,

      5) в залі Літнього театру ім. Гелени Майданець під час заходів чи вистав;

      6) Трояндовий сад за адресою вул. Павла Ясеніци 8, крім місць, визначених керівником закладу.

      – Відтоді Муніципальна поліція може карати штрафами курців, які порушують закон, – каже старший інспектор Йоанна Войтах, речник муніципальної поліції Щеціна – Найбільший з них становить 500 злотих. Отримати штраф за куріння можна не тільки під навісом, але і в районі зупинки, навіть якщо вона не має навісу. Заборона куріння також поширюється на електронні сигарети та інноваційні тютюнові вироби.

      Інтервенції з приводу порушення заборони куріння не відносяться до найпростіших. Часто курець, побачивши форму, відходить від зупинки або гасить сигарету. На жаль, як іноді можна спостерігати на зупинках, така практика продовжується.

      - Іноді сліди у вигляді сумнівної краси стежки з недопалків є вражаючим доказом того, що курці не переймаються діючими правилами, - каже Йоанна Войтах. – Вони дуже здивовані, що вони повинні платити штраф. Такі кілька сотень злотих нагадують їм про найдорожчу пачку сигарет у їхньому житті та про те, що вони ігнорують закон.

       

      Де не можна палити, крім зупинок громадського транспорту?

      В законі прямо згадуються ці місця:

      у приміщеннях закладів охорони здоров’я суб’єктів охорони здоров’я та в приміщеннях інших закладів, де надаються медичні послуги;

      у приміщеннях організаційних підрозділів системи освіти, зазначених у положеннях про систему освіти, та організаційних підрозділів соціальної допомоги, зазначених у положеннях про соціальну допомогу;

      в гуртожитках;

      в приміщеннях робочих місць

      у приміщеннях закладів культури та дозвілля та загального користування; 6) у гастрономічних та розважальних закладах;

      на пасажирському транспорті загального користування та об'єктах обслуговування пасажирів;

      на зупинках громадського транспорту;

      у приміщеннях спортивних споруд;

      у загальнодоступних місцях, призначених для ігор дітей;

      в інших приміщеннях, доступних для загального користування.

      Молодих неповнолітніх курців також дисциплінують охоронці, особливо ті, що працюють у школах. Ті, кого спіймали з сигаретою в руках, можуть розраховувати, що про це дізнаються їхні батьки чи опікуни, наприклад, за допомогою спеціального листа від шкільних охоронців. Постійне куріння сигарет деякими учнями також може призвести до того, що керівництво та вчителі шкіл, які вони відвідують, також будуть повідомлені про цей факт.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!