Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Посол Щеціна 2023 - вже зараз можна номінувати свого кандидата

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Посол Щеціна 2023 - вже зараз можна номінувати свого кандидата

      Для Екогенератора 2022 рік став першим роком, коли станція працювала на максимальній потужності. Це означає, що за цей час він прийняв на термічну утилізацію майже 176 000 тонн відходів, які надійшли завдяки близько 14 000 поставок.

      За рахунок відходів, що надійшли у 2022 році, екогенератор виробив понад 88 000 500 МВт-год та понад 737 000 ГДж валової електроенергії. За вирахуванням енергії на власні потреби станції, виробництво склало трохи менше 65 000 500 МВт-год та майже 726 000 ГДж. Електроенергія, вироблена з відходів, надходила до національної електромережі, а тепло - до Щецінської компанії централізованого теплопостачання.

      Відходи з території муніципалітету Щеціна, а також їх збір на основі угод, укладених між муніципалітетом та іншими муніципалітетами, цільовими об'єднаннями муніципалітетів, є потоком, що становить приблизно 70 відсотків відходів, які термічно утилізуються заводом. Решта 30 відсотків відходів - це так звані комерційні відходи, придбані у різних постачальників. Варто підкреслити, що відходи, які потрапляють на Екогенератор, надходять виключно з території Польщі.

      Минулий рік, однак, був не лише про цифри. Також було багато заходів, які відбувалися на території або за участі "ЕкоГенератора".

      2022 рік ми почали із заміни кулачків на найбільш представницькій одиниці обладнання на нашому заводі - грейферному захваті. Весна принесла новини - екогенератор дебютував в Instagram, а в бункері для відходів вперше з'явився дрон. У червні в рамках дводенного VII семінару "Експлуатація заводів TPOK - досвід", партнером якого виступив Щецінський завод з утилізації  відходів, ми запросили учасників заходу на наш завод з технічним візитом. Наші представники також взяли участь у панельних дискусіях та виступили з доповідями на зустрічах, що проходили в готелі "Сільвер".

      Літні канікули ознаменувалися багатьма заходами на свіжому повітрі. Ми запрошували на екологічні анімації у червні, липні, серпні та вересні під час заходів, організованих Żegluga Szczecińska в рамках серії "Бульварове". EcoGenerator також підтримав відомий захід Iluminacje Szczecin 2022 та фестиваль "Молоді таланти - нова енергія".

      Наприкінці літніх канікул на сірій стіні, що захищає генератор станції, з'явився унікальний мурал, а на початку вересня, після щорічної зупинки станції на технічне обслуговування, ми змогли похвалитися новими зондами, які ми встановили на нашій димовій трубі. В результаті наш завод вже зараз відповідає вимогам, які будуть діяти не раніше кінця 2023 року.

      У жовтні, після трирічної перерви через пандемію, ми відновили освітні візити на "Екогенератор". З того часу і до кінця 2022 року наш завод відвідало понад 240 учнів та їх опікунів з 10 шкіл Щеціна та околиць.

      Наприкінці 2022 року ми наелектризували всіх чи не найважливішою інформацією. Серед іншого, вуличні ліхтарі та світлофори по всьому Щеціну будуть горіти завдяки... відходам. Технопарк Помор'я також отримає вигоду від дешевшої електроенергії, виробленої Екогенератором.

      Детальніше про всі ці події ми пишемо на сайті www.ecogenerator.eu.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!