Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      17°

      Польські та українські діти в Щецінській затоці

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Польські та українські діти в Щецінській затоці

      Для української молоді це була памʼятна пригода. Організатор круїзу – Вітрильний центр, який запросив 25 молодих людей на борт до восьми яхт. Серед них - діти з Польщі та України. – Завдяки цьому круїзу українська молодь має можливість на мить забути про те, що відбувається в їхній країні. Нарешті на їхніх обличчях з’являється усмішка, – каже капітан Єжи Швох.

      У неділю вони вирушили в круїз по Щецінській затоці з Вітрильного центру на восьми яхтах. Табір має стати для них не лише великою пригодою, а й можливістю відволіктися від повсякденного життя. Хвилина забуття.

      – З України буде 10 осіб віком від 12 до 18 років, – каже командир круїзу капітан Єжи Швох. – Разом із «Вітрильним центром» ми вирішили, що дамо їм можливість не лише пізнати наш край, а й забути про те, що сьогодні відбувається в їхньому житті. Я радий, що молоді люди відмінно співпрацюють. Польські діти дуже добре ладнають з українськими дітьми. Ми говоримо на всі теми, за винятком військової ситуації в їхній країні. Якщо вони захочуть щось розповісти – звичайно, ми їх вислухаємо. Якщо ні – тема закрита. Вони повинні гарно і без стресів провести час.

      Круїз почався неприємними погодними умовами. Вітер розвернув яхти, які врешті пришвартувалися в Любчині. У понеділок попливли далі – до Тшебежа. У середу до Нового Варпна, а потім до Свіноуйсьця. Завтра помандрують в бік Воліна.

      – У Свіноуйсьці ми хочемо оглянути визначні пам’ятки, показати дітям різні цікавинки: форт Герхарда, музеї тощо. Як тільки ми побачимо те, що планували побачити, ми попливемо до Лагуни, до Воліна, – каже Швох. – 19 липня ми маємо намір повернутися до Центру вітрильного спорту в Щеціні. Увечері підведемо підсумки табору для молоді, вручимо подарунки.

      Через день молодь прибиратиме та приводитиме до ладу свої яхти.

      – 20 липня близько 14 години я оголошуватиму про офіційне закриття табору, – резюмує капітан.

      Партнером круїзу є Rotary Club Szczecin. Українську молодь набирала Щецінська школа вітрильного спорту Pod Żaglami.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!