Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      16°

      Ми вже знаємо календар наступного вітрильного сезону

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Ми вже знаємо календар наступного вітрильного сезону

      Весна швидко наближається, а з нею і черговий вітрильний сезон. Цього року буде багато круїзів, рейсів і, звичайно ж, регат.

      Щоправда, офіційне відкриття вітрильного сезону в Центрі вітрильного спорту заплановане на 11 травня, але це не означає, що до цього часу на пристані для яхт на вулиці Пшестшенній нічого не відбуватиметься. Якщо погода буде сприятливою, човни будуть спущені на воду, а заняття перемістяться з тренувальних приміщень на воду. Але повернімося до самого сезону та розкладу заходів. Бо їх буде досить багато. З квітня по жовтень ми організуємо більше десятка тренувань, регат, виїздів, круїзів та таборів.

      Цього року Центр вітрильного спорту організовує аж 12 курсів для того, щоб стати рульовим моторного човна. Перший відбудеться у вихідні 12-14 квітня.

      - Курс складається з теоретичної та практичної частин. Перша охоплює такі теми, як будова моторного човна, маневрування, основи лоції, правила поведінки та порятунку на воді. Під час практичної частини курсу учасники навчатимуться серед іншого, керувати моторною яхтою та поводитися з нею, ставати на якір, швартуватися, керувати екіпажем, в'язати основні вітрильні вузли та виконувати основні маневри, тобто відходити від причалу, підходити до причалу, йти прямим курсом та маневрувати, - розповідає Целіна Волош, прес-секретар Вітрильного центру. 

      Успішне складання іспиту на отримання посвідчення рульового моторного човна дає право керувати моторними човнами на внутрішніх водах без обмежень щодо довжини, а також можливість керувати моторними яхтами довжиною до 12 м на внутрішніх морських водах та інших морських водах на відстані 2 морських миль від берега в світлий час доби.

      В рамках курсів вихідного дня можна буде отримати сертифікат яхтсмена. Можливостей для отримання такого посвідчення буде достатньо. З травня по жовтень такі курси будуть організовані у кожні вихідні для дорослих.

      - Також можна буде отримати посвідчення яхтсмена в тимчасових таборах для дітей та молоді. Для того, щоб отримати посвідчення, необхідно мати вік щонайменше 14 років, скласти іспит і мати згоду обох батьків, якщо ви неповнолітній, - додає Целіна Волош.

      Таке посвідчення дає право керувати вітрильними яхтами на внутрішніх водах без обмежень щодо довжини та площі вітрила, а також керувати вітрильними яхтами з довжиною корпусу до 12 м на внутрішніх водах та інших морських водах на відстані до 2 м від берега в світлий час доби.

      11 травня ми офіційно відкриваємо вітрильний сезон, а разом з ним і сезон перегонів. Цього року вітрильний центр організовує 9 регат для класів яхт "Оптиміст", "Лазер", "Фінн", "Ганс 303", "505" та баластних яхт. Крім того, на пристані ми прийматимемо учасників змагань з байдарочного поло та радіокерованих яхт. Календар регат на сезон 2024 року:

      1.

      Міжнародний турнір з веслування на байдарках і каное

      10-12.05.24

      Центр вітрильного спорту

      2.

      Змагання на Кубок «Магнолії»

      18-19.05.24

      Центр вітрильного спорту

      3.

      Відбіркові змагання до Чемпіонату Польщі у класі IOM/F5E та 10R/F5-10

      24-26.05.24

      Центр вітрильного спорту

      4.

      Кубок до Дня захисту дітей

      1-2.06.24

      Центр вітрильного спорту

      5.

      Змагання Szczecin Fair Play

      26-28.07.24

      Центр вітрильного спорту

      6.

      Регатон

      24-25.08.24

      Центр вітрильного спорту

      7.

      Чемпіонат Польщі з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді

      6-8.09.24

      Центр вітрильного спорту

      8.

      Регата 505

      28-29.09

      Центр вітрильного спорту

      9.

      Кубок Одермана (Oderman Cup)

      28-29.09.2024

      Тшебєж

      10.

      Спортивна надія

      12-13.10.24

      Центр вітрильного спорту

       

      Найбільшою і водночас найважливішою регатою сезону буде регата Tall Ships Races, в якій візьмуть участь три наші судна: «Дар Щеціна», «Зрив» та «Уртіка». Молоді моряки будуть плавати у два етапи:

      I (22.06.2024 - 13.07.2024) Щецін - Клайпеда (Литва) - Гельсінкі (Фінляндія) - Таллінн (Естонія)

      II (13.07.2024 - 05.08.2024) Таллінн (Естонія) - Турку (Фінляндія) - Марієхамн (Аландські острови) - Щецін

      - Набір екіпажів на регату триває до 29 лютого. Для того, щоб стати членом Щецінської вітрильної команди (Szczecin Sailing Team) необхідно народитися не пізніше 20.06.2024 року, бути віком не менше 18 років, жити, навчатися або працювати в Польщі бути творчою людиною, яка не боїться викликів і знати хоча б одну іноземну мову на комунікативному рівні, - розповідає Целіна Волош. 

      Звичайно, не обійдеться і без літніх заходів. Влітку ми запрошуємо на активний денний табір, наповнений спортивними пригодами. Ми пропонуємо 5 днів активного відпочинку на свіжому повітрі. Ми запланували 5 тижневих періодів з 1 липня по 23 серпня. До участі у заходах запрошуються діти та молодь віком від 7 до 14 років. Учасники зможуть навчитися взаємодіяти в групі, проводити час разом, граючи в ігри та займаючись активним відпочинком на свіжому повітрі. Набір учасників розпочнеться 2 квітня 2024 року.

      Більше новин та інформації про діяльність Центру вітрильного спорту можна знайти на нашому сайті www.centrumzeglarskie.pl та на сторінці  Centrum Żeglarskie Центру вітрильного спорту у Facebook.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!