Social media

Filtrowanie

Kategorie

    Archiwum

      18°

      Філармонія серед найвизначніших творів сучасної архітектури!

      Marta Kufel

      Marta Kufel

      Філармонія серед найвизначніших творів сучасної архітектури!

      Будівля філармонії є єдиним об'єктом з Польщі, який увійшов до списку 200 найбільш значущих творів сучасної архітектури у світі - глобального путівника C.guide!

      Престижна група ікон сучасної архітектури

      Майже через дев'ять років після відкриття будівля філармонії продовжує отримувати визнання і чергову нагороду - це єдиний об'єкт з Польщі, який увійшов до престижної групи 200 найбільш значущих творів сучасної архітектури у світі.

      Список був створений глобальним путівником по сучасній архітектурі C.guide іспанським Фондом сучасної архітектури. C.guide пропонує добірку з 200 проектів, які, на думку авторів, відповідають викликам і можливостям сучасної архітектури у світі. До добірки увійшли роботи, створені після 1975 року, які, на думку відбіркової комісії, в цілому представляють виняткову архітектуру, "таку, що сама по собі виправдовує доцільність подорожі". Список має на меті відобразити різноманітність стратегій та підходів до вирішення складності сучасного ландшафту.

      Сучасний дизайн, натхненний музикою, місцем та історією

      Будівля Щецінської філармонії імені Мечислава Карловича, відкрита у 2014 році, була спроектована студією Barozzi/Veiga (Фабріціо Бароцці та Альберто Вейга) з Барселони. Будівництво тривало три роки (2011-2014). Вартість інвестицій склала 120 мільйонів злотих. Частина з них надійшла з бюджету міста Щецін, решта - з фондів Європейського Союзу.

      Натхненням для проектування став орган - інструмент, на якому грали найталановитіші композитори: Йоган Себастьян Бах, Георг Фрідріх Гендель, Станіслав Монюшка та Фелікс Нововейський. Водночас, своєю формою він натякає на історію цього місця, на ганзейську забудову міста.

      Це натхнення можна побачити в монументальній білій будівлі з характерною лінією похилих дахів з гостроверхими покрівлями та тривимірною структурою фасаду з алюмінію та скла. Автори цього інноваційного архітектурного проекту перемогли в міжнародному конкурсі, оголошеному в 2007 році, на концепцію нової будівлі для Щецінського філармонійного оркестру. Їх концепція перемогла 40 інших конкуруючих ідей.

      - Це будівля, створена для міста на півночі Польщі, яке реконструює перехрестя, де знаходився довоєнний Концертхаус, і якому необхідно повернути його центральне та історичне значення, кажуть дизайнери в коментарі для C.guide. - Куточок, з якого філармонія могла б розпочати процес перетворення міста.

      Bądź na bieżąco!

      Kliknij w przycisk „Obserwuj”, aby być bieżąco z wiadomościami ze Szczecina. Najbardziej interesujące wpisy znajdziesz w Google News!